Расчистување на уште една мини дива депонија

Продолжуваат активностите за расчистување на мини диви депонии. Денес се работи на влезот на градот или местото познато како „Стара бензиска“. Овие активности се во рамки на долгорочна планска работа…

Се работи на дефекти, моментален прекин на вода на 3 улици

Почитувани, Службите на „Комуна“ работат на три дефекти во моментов кои предизвикуваат прекин на вода во домаќинствата на следните улици: Питу Гули Партизанска Коча Миленку Веднаш по разрешувањето на овие…

Прекин на вода заради премостување на линија

ЈП „Комуна“ Крушево работи на премостување на линија, меѓу другото, и со оглед на тоа прекин на вода ќе имаат следните делови од град Крушево: Хотелска зонаСОУ „Наум Наумовски Борче“Делови…

Пристапни патеки на неколку улици, активности во тек

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со активности за тековно одржување, санација и оспособување на пристапни патеки. Дел од патеките на кои се работи се однесуваат на лица со посебни потреби и…

Работиме на отстранување на дефект, делови од градот без вода

Почитувани граѓани, Од утрово работиме на отстранување на дефект кој предизвика прекин на вода на дел од домаќинствата на улиците Тодор Проески, Томе Никле, Мише Ефтим, Коча Миленку и Манчу…

Недостаток на вода во Св. Митрани, Пресил и Мало Бучин

Заради дефект недостаток на вода ќе имаат домаќинствата од населените места Св. Митрани, Пресил и Мало Бучин. ЈП „Комуна“ Крушево е на терен и работи на брзо разрешување на дефектот…

Комуна со позитивни резултати, зголемени приходи, намалени трошоци

И вториот квартал од 2021 година покажува позитивни трендови во финансиското работење на ЈП „Комуна“ Крушево. Трошоците се намалуваат, а приходите за услугите се зголемуваат. Истовремено, „Комуна“ ги унапредува своите…

Уредување околу Езеро со поддршка на НЛБ банка

Со финансиска поддршка на НЛБ банка се уредува просторот до браната, односно патеките кои водат до земјоделски поседи, самите патеки за пешачење и коњичкиот клуб. „Со активностите кои ги имплементираме…

Прекин на вода од 1 по полноќ

Заради работа на дел од канализациона мрежа на улица Нико Доага прекин на вода од 1 по полноќ ќе имаат домаќинствата од следните улици: Нико ДоагаПартизанскаПиту ГулиКоча Миленку8-ми септемвриШула МинаБлаго…

Со корпи за отпад од Халк банка се подобрува хигиената на Езеро

Благодарение на Халк банка АД Скопје и организаторите на фестивалот When in Krusevo патеките околу Крушевско Езеро добија корпи за отпадоци. Со поставувањето на корпи се подобрува инфраструктурата за јавна…

ЈП „Комуна“ - Крушево