Крупни активности во последните 2 месеци, „Комуна“ продолжува со работа на водовод, улици и заштита

Во изминатите два месеци јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево имплементираше неколку крупни активности покрај исполнувањето на редовните обврски. На дел од улица партизанска се реконструираше дел од водоводна…

Нико Доага проширена, безбедна и проодна

Комплетирана е санацијата на дел од улица Нико Доага, која беше во лоша состојба и претставуваше опасност за движење. Како дел од активноста се санираа потпорни ѕидови и заштита на…

Реконструкцијата на водоводна линија заврши, се санира улицата

Започна санацијата на улица Партизанска на делот на кој се вршеше реконструкција на водоводна линија. Се поставија нови црева со поголем квалитет кои ќе ги надминат проблемите на чести дефекти…

Новиот камион за отпад на терен, поефикасно работење на „Комуна“

Ставен во употреба новиот камион за отпад кој општина Крушево го набави преку Пелагониско планскиот регион. Подновувањето и модернизацијата значат помали трошоци, а поефикасна работа. „Возниот парк и механизацијата на…

„Комуна“ ги зголемува приходите, долгот се генерира поради поскапувањата

Почитувани, Во време на криза сите сме одговорни граѓаните да ги информираме точно и целосно вистинито со цел да не предизвикаме паника и во така тежок период за нив. Партијата…

Прекин на вода, се работи на водоводна линија и приклучок

Денес продолжуваме со работа на реконструкција на водоводна линија и поставување на приклучок на вода. За време на активностите ќе има прекин на вода на следните делови од градот. Центар…

Повеќе приходи, обврските за струја се зголемуваат, граѓаните мора да ги плаќаат сметките

Вториот квартален извештај за 2022 година покажува зголемување на приходите на ЈП „Комуна“ Крушево и зголемени трошоци за струја како резултат на енергетската криза. Приходите за вода во град Крушево…

Изработка на водоводен приклучок, прекин на вода на неколку улици

Јп „Комуна“ Крушево ќе работи на изработка на водоводен приклучок. За извршување на оваа задача прекин на вода ќе има на следните улици: Тодор ПроескиТаќа БерберМише ЕфтимЌиро ФетакНикола КаревНико Доага…

Обезбедување на вода за викенд населбата „Езеро“

Денес, 29.09.2022г., ЈП „Комуна“ Крушево започна со процес на обезбедување вода за викенд населбата „Езеро“. „Комуна“ денес работи на ископ, а во текот на утрешниот ден ќе се врши поврзување…

Прекин на вода на три улици поради дефект

Почитувани, Поради дефект на дел од улица Партизанска прекин во водоснабдување ќе има на следните улици: Партизанска Питу Гули Коча Миленку Реконструкцијата на водоводната линија која се одвива на ул.…

ЈП „Комуна“ - Крушево