Чистење од гранки за поголема чистота и прегледност на улиците

„Комуна“ продолжува со одржување на јавните површини. Во текот на минатата недела се работеше на отстранување на гранки на неколку локации во градот, со цел почиста животна средина и прегледност…

„Комуна“ ќе продолжи со чистење на споредни улици во Крушево

По првичното чистење на главната сообраќајница и центарот на Крушево во периодот што следи ЈП „Комуна“ Крушево ќе продолжи со чистење на споредни улици. За оваа активност „Комуна“ покрај со…

Продолжува чистењето на диви депонии

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со расчистување на диви депонии. Се расчистуваат оние мали диви депонии кои се пристапни и механизацијата на располагање може да пристапи и ефикасно да ја спроведе…

Миење на главната улица и центарот на градот

По метењето на улиците, кое започна на почетокот на оваа недела, од денес ЈП „Комуна“ и ТППЕ Крушево вршат миење на улиците. Ова е редовна активност по зимското одржување на…

Нов приклучок за вода во ОУ „Никола Карев“ во Норово

Во подрачното училиште на ООУ „Никола Карев“ во с. Норово се врши изведба на нов приклучок со цел обезбедување на редовно водоснабдување на училиштето. Оваа активност ја спроведуваме заедно со…

Започнува чистењето на главната сообраќајница во Крушево

Од денес започнува чистењето на главната сообраќајница во град Крушево, активност која доаѓа како редовна по одржувањето на улиците во зимски услови. „Од денес започнуваме со чистење на главната улица…

Ќе се прават платформи за контејнери, се уредува просторот околу локациите за фрлање отпад

Од денес ЈП „Комуна“ започнува со уредување на простор околу локациите каде што се поставени контејнери, односно ќе се изградат платформи. Се започнува од ООУ „Никола Карев“ каде што има…

Одржување на јавна чистота и одговор на барања на граѓани

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево работи на активности кои се во доменот на јавна чистота и одговор на барањата на граѓаните од аспект на одредени проблеми. „По интензивните…

„Комуна“ е поопремена и поефикасна, неразумни трошоци нема

Почитувани, По објавата на советникот Александар Стојчески за, како што вели тој, историски долг на ЈП „Комуна“ за 2020-та година сметаме дека е рано да брзаме со такви податоци затоа…

Граѓаните да испраќаат состојба на водомер до крајот на февруари

Апелираме до крајот на месец февруари граѓаните на општина Крушево да ја користат апликацијата „Испрати состојба на водомер“ и преку алатката да ја испраќаат состојбата на водомерот. Ова е особено…

ЈП „Комуна“ - Крушево