Реконструкција на дел од водоводната мрежа, водоснабдувањето се подобрува

Ќе се реконструира дел од водоводната мрежа на град Крушево со што ќе се обезбеди редовно водоснабдување и уште поквалитетна вода за пиење. Ќе се реконструира водоводната мрежа на делот…

Се чистат канали од Алданци кон Норово

Денес службите на „Комуна“ работат на чистење канали на пределот од с. Алданци кон с. Норово. Овие активности се превенција од поплавување при евентуални дождови или големи наноси на снег…

Ефремова Трајкоска: Пред се здравје, а потоа успех и многу среќа на сите граѓани

Почитувани, Во име на сите вработени на ЈП „Комуна“ сакам да Ви ја честитам Новата 2021-ва година со желби за здравје, успех на професионален план и многу среќа. Посакуваме 2021…

Леток за паметно фрлање на отпад со декемвриските сметки

Сметките за вода за месец декември граѓаните на општина Крушево ќе ги добијат заедно со леток за паметно фрлање на отпадот. Овој леток е дел од кампањата на ЈП „Комуна“…

Добродојдовте на официјалната веб страница на Комуна

Почитувани граѓани на општина Крушево, Добредојдовте на интернет страницата на јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево. Преку оваа страница сакаме да ги подобриме известувањето и генерално двонасочната комуникација со…

Подобро водоснабдување во Јакреново

„Комуна“ денес е на терен во с. Јакреново каде што се работи на отстранување на проблем на водоводната мрежа. Отстранувањето ќе значи подобро водоснабдување на ова населено место. Општина Крушево…

Се работи на расчистување на патот кон Г. Дивјаци за поголема безбедност во движењето

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево денес е на терен на неколку локации и работи на водоснабдување, јавна чистота и одржување на јавни површини. Во тек е расчистување на…

Заради намалена издашност недостаток на вода во Норово

Почитувани жители на с. Норово, Во изминатиот период се соочувавме со заслабена издашност на изворите од Студенчица. Како последица на тоа од 23 часот вечерва до 7 часот утре наутро…

Уредување на јавни површини и собирање отпад – продолжува акцијата за подобар изглед на Крушево

Јп „Комуна“ денес продолжува со активностите за расчистување на мини диви депонии и уредување на јавни површини. „Комуна“ работи на делот околу жичарницата каде што се расчистуваат гранките кои ја…

Отпадот да се фрла паметно, да не дозволиме преполнување на контејнери и загадување на средината

Почитувани, ЈП „Комуна“ се соочува со преполнување на контејнерите и расфрлање на отпадот околу истите и покрај апелите отпадот да се распоредува во достапните контејнери. Ова не е прв случај…

ЈП „Комуна“ - Крушево