Две важни информации за граѓаните

Почнувајќи од утре, 01.06.2022г. отпадот од домаќинствата и контејнерите ќе се собира од 5 часот наутро. ЈП „Комуна“ Крушево бара од граѓаните корпите да ги постават на видно место до…

Се отстранува дефект во с. Борино

Денес, 28.05.2022г., ЈП „Комуна“ Крушево работи на отстранување на дефект на водоводна линија во с. Борино. Тековно претпријатието и денес работи на редовните обврски.

Регионална средба во Крушево, ЈКП и АДКОМ разговараат за идни активности и проблеми

ЈП „Комуна“ Крушево денес е домаќин на средба на директорите на комуналните претпријатија од пелагонискиот регион. На состанокот се разговараше за проблемите кои ги засегаат јавните комунални претпријатија, споделување на…

Прекин на вода во Крушево повеќе од 2 часа

Почитувани, Започнуваме со работа на неколку дефеци на водоводната мрежа во град Крушево. Ќе има прекин на вода повеќе од 2 часа кога се очекува да бидат целосно решени проблемите.…

Косење на градските гробишта

Од утре, 11.05.2022г., започнуваме со косење на трева на градските гробишта. Оваа активност е редовна во период на пролетта. „Во текот на наредните денови сакаме да почнеме со работа на…

Се отстранува дефект, прекин на вода на 3 улици

На три улици ќе има прекин на вода поради отстранување на новонастанат дефект. Делови од следните улици се опфатени: Коча Миленку Манчу Матак Благој Целев ЈП „Комуна“ се заблагодарува на…

ВД директорката на настанот „Буџет по мерка“, комуналните дејности се голема потреба на граѓаните

ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска присуствуваше на настанот „Буџет по мерка“ кој се однесува на вклучување на граѓаните во креирање на буџетот на општина Крушево. На…

Претпразнично чистење на градот

По неколкудневното чистење на главната сообраќајница денес „Комуна“ работи на чистење на споредни улици и поважни локалитети. Денес се расчистува во центарот на Крушево, околу Основен суд Крушево, околината на…

Финансиското работење на „Комуна“ се подобрува, општината работи на проекти за адресирање на загубите на вода

Почитувани, Финансиското работење на ЈП „Комуна“ Крушево се подобрува, а претпријатието никогаш не ги крие проблемите како загуби на вода, преголеми трошоци за струја и друго. Во посебно соопштение ЈП…

Директорката на работилница за јакнење на соработката на туристичкиот сектор и јавните претпријатија

ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска зеде активно учество во работилница дел од проектот „Јакнење на соработката меѓу туристичкиот сектор и локалните јавни претпријатија“. На настанот ВД…

ЈП „Комуна“ - Крушево