Чистење на речното корито во Алданци и оспособување пристапна патека во Норово

Пристапна патека до училиштето во с. Норово и чистење на речното корито во с. Алданци се активности на „Комуна“ кои денес се спроведуваат покрај редовните. Во с. Норово се работи…

Градежен отпад да не се фрла во контејнерите, тоа ја усложнува и успорува работата на „Комуна“

При одведување на отпад од контејнерите поставени на терен кој е тешко пристапен во зимски ослови вработените во „Комуна“ се соочуваат со потешкотии на празнење на контејнерите заради градежен отпад…

Собирањето на отпадот отежнато, апелираме на разбирање

Почитувани сограѓани, Во услови на големи количини на снег по улиците на град Крушево работата на останатите наши редовни обврски како јавната хигиена е значително усложнета. Претходно известивме дека работиме…

Оспособување на паркинг и пристап до ски центарот

Петок е резервиран за оспособување на паркинг простор и пристапите до ски терените во Крушево. Исто така, денес „Комуна“ работи и на пределот од „Гумење“ преку т.н. Корзо се до…

Тешки и опасни услови за чистење на снегот, апелираме на соработка и разбирање

Почитувани, Денес службите на „Комуна“ со две возила, ровокопач и трактор со плуг за снег и соларка, работеа на неколку тешко пристапни и тесни улици на расчистување на снег и…

„Комуна и граѓаните“ за подобро справување со снегот

Почитувани граѓани на град Крушево, Во активностите за чистење на снегот од улиците неопходна е соработката и поддршката од граѓаните. Таа соработка од една страна значи информирање за расчистување на…

Честит празник од ЈП „Комуна“ Крушево

Почитувани, 8-ми март ја симболизира заложбата за еднаквост меѓу мажите и жените сите 365 дена од годината. Овој празник е празник на борбата, успехот и напредокот на жените. До наредниот…

По напорниот викенд, „Комуна“ продолжува со работа и денес

ЈП „Комуна“ Крушево денес, 07.03.2022, продолжува со расчистување на улиците од снег. Во вечерните часови ќе се работи и на посолување на улиците. Во текот на викендот „Комуна“ на терен…

„Комуна“ и граѓаните – заедно за ефикасно справување со снегот

Почитувани граѓани, Според временската прогноза во текот на викендот се очекуваат нови врнежи од снег во Крушево. Со цел да обезбедиме поефикасно чистење на улиците Ве повикуваме за сите информации,…

Подготовка за викенд – оспособување паркинг и пат до ски центарот

Продолжува расчистувањето на снегот во градот, а со особено внимание се посветува на оспособување на паркинг и пристап до ски центарот во пресрет на викендот. Од аспект на оспособување на…

ЈП „Комуна“ - Крушево