„Комуна“ со активности околу „Улицата на Тоше“

Улицата на Тоше

Тековно уредување

ЈП „Комуна“ Крушево се вклучува во тековно одржување на „Улицата на Тоше“ со цел да се обезбеди долготрајност на овој мал проект произлезен од граѓаните и општината.

„Изминатите денови го чистевме просторот, банерите се повторно поставени и ќе ги следиме временските услови за да продолжиме со уредување на оваа улица. Улицата е еден убав проект на граѓаните во спомен на Тоше Проески, така што ние ќе асистираме и ќе одговараме на барањата со цел да имаме активен придонес во убавиот изглед во овој дел на градот.“, изјави ВД директорката на „Комуна“ Станка Ефремова Трајкоска.

Оваа улица е уредена како резултат на граѓанска иницијатива со поддршка на општина Крушево. Целта е да се создаде уште едно место кое ќе потсетува на Тоше Проески, а покрај поставените банери на улицата се засадени дрвца и цветови и 24 часа се емитува музика на познатиот македонски пејач. Оваа улица се уреди во мај 2020 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево