Илинден 2021: Известување за склучување на договори за штандови

Мечкин Камен

Почитувани,

За претстојниот празник Илинден и неговото одбележување на 1-ви август на месноста Гумење и на Мечкин Камен на 2-ри август јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево ги известува граѓаните заинтересирани за продажба на производи дека треба да се обратат до претпријатието за да склучат соодветни договори.

Ваков договор е задолжително да се склучи затоа што надлежните служби ќе вршат контроли на 1-ви и 2-ри август и работата со штандови и продажба на производи треба да биде соодветно регулирана.

Напоменуваме, според протоколите подготвени од Комисијата за заразни болести не е дозволено служење на храна и пијалоци, со исклучок на пакувана вода. Штандовите можат да се користат за продажба на сувенири и слични производи.

Во текот на денешниот и утрешниот ден „Комуна“ Крушево стои на располагање за склучување на договори кои ќе бидат своевидна дозвола за вршење на овие услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево