Заменети неколку контејнери, посебен отвор за фрлање на отпад

Неколку од старите контејнери се веќе заменети, а на дел од нив е поставен посебен отвор за попрактично и похигиенско фрлање на отпадот. Посебниот отвор на контејнерот ќе овозможи поефикасно одлагање на отпадот и спречување на расфрлање.

„За граѓаните е поставен посебен отвор, додека службите на стандардниот начин ќе го собираат и транспортираат отпадот. На овој начин граѓаните ќе можат да го фрлат отпадот полесно, похигиенски и генерално попрактично. Се надевам дека со оваа замена на контејнерите ќе се подигне нивото на чистота и ефикасноста во собирањето и транспорт на отпадот.“, изјави ВД директорката на ЈП „Комуна“ Станка Ефремова Трајкоска.

Покрај на главната улица, еден контејнер е заменет кој се наоѓа под зградата на катастарот во Крушево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево