Известување за чистење со метларка

Почитувани сограѓани,

Денес започнуваме со работа на чистење на улици со специјално возило метларка. Ве известуваме дека улиците претходно ќе бидат изводенети, но повторно се очекува да се произведе прашина во текот на работата.

Ова известување го објавуваме со цел заштита на лични работи кои би можеле да се извалкаат од произведената прашина од улиците, особено на куќите по должина на главната улица.

Чистењето ќе се одвива по главната сообраќајница, Гумење, хотелската зона и други локации.

Оваа активност ќе трае и во наредните денови, во зависност од временските услови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево