Претпразнично чистење на градот

По неколкудневното чистење на главната сообраќајница денес „Комуна“ работи на чистење на споредни улици и поважни локалитети.

Денес се расчистува во центарот на Крушево, околу Основен суд Крушево, околината на црквата Св. Троица, гробиштата и околината, еден дел од паркингот во центарот, во близина на хотелската зона и други локации во насока на претпразнично уредување на градот.

За престојниот викенд од претпријатието апелираат на „паметно“ фрлање и складирање на отпадот, односно избегнување на расфрлање на ѓубре околу контејнерите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево